پاورپوینت فصل هشتم کتاب راهنمایی و مشاوره شغلی و نظریه های انتخاب شغل (انگیزش شغلی)

دسته بندي : کتاب » روانشناسی و روانپزشکی
پاورپوینت فصل هشتم کتاب راهنمایی و مشاوره شغلی و نظریه های انتخاب شغل (انگیزش شغلی) نوشته عبدالله شفیع آبادی در قالب pptx و در حجم 21 اسلاید: 

بخشی از متن: 
انگیزش شغلی
انگیزش به چرایی رفتار انسان مربوط می شود. انگیزه شخص را به انجام عملی خاص و به روش معینی وا می دارد. انگیزه های انسان آگاهانه یا ناآگاهانه براساس نیازها شکل می گیرند. تشخیص انگیزه های کارکنان سازمان به فهم رفتار آنان کمک می کند. انگیزه در آدمی ایجاد نیرو می کند. رفتاری که با انگیزه همراه باشد جهت معینی دارد. انگیزه نیروی محرکه خاصی دارد. انگیزه باید از سه دیدگاه بررسی شود شرایط ایجاد، نتایج رفتاری و اساس و پایه فیزیولوژی. 
انگیزش هم چنین از واژه لاتین move به معنی حرکت دادن ریشه گرفته است و منظور از انگیزش شغلی یعنی ایجاد شرایطی که باعث برانگیختن هدایت و ادامه رفتارهای شغلی فرد می گردد. انگیزش یک رغبت شدید و نیرومند است که ارگانیسم را به تلاش و انجام کار وا می دارد. انگیزش شغلی یعنی میل به کار کردن به شرط آنکه کار مورد نظر بعضی از نیازهای فرد را ارضاء کند. نیازهای ارضاء نشده موجب تنش می شوند که به نوبه خود سائقه ای درونی را بر می انگیزانند و به بروز رفتاری می انجامند که نیازها را ارضاء کنند و تنش را کاهش دهند. 
به نظر پورتر انگیزش چگونگی  آغاز، ادامه و نتایج رفتار را مشخص می سازد. روان شناسان معتقدند که انگیزش از طریق محیط و عوامل وابسته به آن آموخته می شود. به نظر رفتارگرایان انگیزه های انسان از طریق پاداش های درونی و بیرونی آموخته می شوند. در حالی که وجودگرایان بر این باورند که نیاز به خود شکوفایی منبع اصلی انگیزه های انسان است. از عوامل دیگری که باعث انگیزش شغلی می شوند می توان از معنا و ارزش اقتصادی شغل، اعتبار و موقعیت اجتماعی شغل، توانایی ها و مهارت های شغلی نام برد.

تاریخچه انگیزش شغلی
انگیزش علت اصلی رفتار است. مفهوم انگیزش توسط سقراط، افلاطون و ارسطو مطرح شده است. آنان سلسله مراتب روح تا هوس های بدن و شعور ذهن را در این مورد متذکر شده اند. در بعد از رنسانس رنه دکارت بدن را عامل نافعال انگیزش و اراده را عامل فعال آن معرفی کرد. به اعتقاد او انگیزه ها از بدن یا اراده نشات می گیرند. بنابراین، اراده نیروی انگیزشی فعالی است که عمل را باعث می شود و آن را هدایت می کند. از این رو، دکارت با تأکید بر اراده اولین نظریه انگیزش را مطرح ساخت و برای پی بردن به ماهیت آن مطالعه و بررسی اراده را ضروری دانست. 
مطالعه انگیزش و رفتار تلاشی برای یافتن پاسخ به پرسش های پیچیده درباره ماهیت انسان است. با شناخت ماهیت انسان می توان به علل رفتارهای او پی برد و رفتارهای آینده اش را پیش بینی و کنترل کرد. فروید با طرح اهمیت ناخودآگاه بر این باور بود که فرد همیشه از علل خواسته هایش آگاهی ندارد و بسیاری از رفتارهای انسان متأثر از انگیزه های ناخودآگاه است.

دسته بندی: کتاب » روانشناسی و روانپزشکی

تعداد مشاهده: 3522 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: pptx - پاورپوینت - قابل ویرایش

تعداد صفحات: 21

حجم فایل:622 کیلوبایت

 قیمت: 40,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252